Ondersteuning voor Windows 7 nadert het einde

Na 14 januari 2020 ontvangen PC's met Windows 7 geen beveiligingsupdates voor Windows meer, dus upgrade vandaag nog naar een moderne PC.

Na 10 jaar eindigt de ondersteuning voor Windows 7 op 14 januari 2020. We weten dat verandering moeilijk kan zijn, dus we zijn hier om u te helpen met aanbevelingen voor wat u vervolgens moet doen en om vragen over het einde van de ondersteuning te beantwoorden.

Nu configureren met Windows 10

Heeft u nog vragen? Klik hier voor meer informatie

Wat betekent einde van ondersteuning?

Hoewel u uw pc met Windows 7 kunt blijven gebruiken, loopt u zonder voortdurende software- en beveiligingsupdates, een groter risico op virussen en malware. Voortaan is Windows 10 de beste manier om veilig te blijven. En de beste manier om Windows 10 te ervaren is op een nieuwe pc. Hoewel het mogelijk is om Windows 10 op uw oudere apparaat te installeren, wordt dit niet aanbevolen.

Wanneer de ondersteuning van Windows 7 op 14 januari 2020 wordt beëindigd, werkt uw computer nog steeds, maar biedt Microsoft niet langer het volgende:

 • Technische ondersteuning voor eventuele problemen
 • Software updates
 • Beveiligingsupdates of oplossingen

Wat kan ik doen om me voor te bereiden?

Van het maken van een back-up van uw bestanden tot het vinden van een computer die aan uw behoeften voldoet, we hebben hulpmiddelen om u te helpen om gemakkelijk over te stappen.

1. Bekijk de nieuwste pc's

Nieuwe moderne pc's zijn niet alleen snel (dankzij SSD schijven) en duurzaam met batterijen die langer meegaan, de gemiddelde prijs voor een geweldige pc is aanzienlijk lager dan 5-10 jaar geleden.

Meer informatie

2. Maak een back-up van uw bestanden en foto's

Bewaar uw persoonlijke bestanden en foto's op OneDrive of op een externe harde schijf. Volg deze link om alle verschillende manieren te leren om uw bestanden te verplaatsen.

Meer informatie

3. Krijg tips over Windows 10

We denken dat je je meteen thuis zult voelen op een nieuwe pc met Windows 10, maar als je vragen hebt of meer wilt weten, hebben we veel tips en tutorials beschikbaar.

Meer informatie

Dunner, lichter en sneller

Met SSD schijven en de nieuwste technologie bieden moderne pc's hogere snelheden, beveiliging, duurzaamheid en fantastische ontwerpen.

Waarom Windows 10-computers?

Krijg nieuwe mogelijkheden met een nieuwe computer

Van touchscreens, digitale pennen en gezichtsherkenning, nieuwe pc's maken functies mogelijk die u stappen besparen en makkelijk zijn om te gebruiken.

Meer informatie over Windows 10-functies

Veelgestelde vragen over Windows 10

Werkt mijn Windows 7-computer niet meer op 14 januari 2020

Nee. Ondersteuning voor Windows 7 wordt stopgezet, maar de software blijft functioneren. Als na 14 januari 2020, Windows 7 nog steeds op uw computer staat, ontvangt deze geen beveiligingsupdates meer. Daarom is het belangrijk dat u overgaat naar een modern besturingssysteem zoals Windows 10, dat de nieuwste beveiligingsupdates kan bieden om u en uw gegevens veiliger te houden. Bovendien is de Microsoft-klantenservice niet langer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Hoe krijg ik Windows 10?

U kunt een volledige versie van Windows 10 Home of Windows 10 Pro kopen voor uw Windows 7-pc. De beste manier om Windows 10 te ervaren is echter op een nieuwe pc. De computers van vandaag zijn sneller en krachtiger en worden geleverd met Windows 10 al geïnstalleerd.

Beantwoord een paar online vragen om erachter te komen of uw Windows 7-pc klaar is voor Windows 10. Of bekijk nieuwe Windows 10-pc's.

Kan ik Windows 7 gratis upgraden naar Windows 10?

Er was een gratis upgrade-aanbieding beschikbaar als promotie toen Windows 10 voor het eerst werd uitgebracht, maar die aanbieding liep af op 29 juli 2016.

U kunt Windows 10 vandaag op uw apparaat kopen en downloaden. Als uw computer echter meer dan drie jaar oud is, is het misschien tijd om een upgrade naar een nieuw apparaat te overwegen. We helpen u graag een computer te vinden die sneller en veiliger is en de nieuwe functies levert die Windows 10 te bieden heeft voordat uw huidige pc u vertraagt.

We helpen u graag bij het vinden van een die past bij uw behoeften en budget.

Waarom zou ik een nieuwe computer moeten overwegen?

Pc's die oorspronkelijk met Windows 7 zijn gebouwd, werken op een technologie van 10 jaar oud. Windows 10 heeft veel van dezelfde functies en mogelijkheden van Windows 7 ingebouwd in de ervaring. Als u eenmaal naar een nieuwe pc bent overgestapt, zullen veel aspecten van de ervaring bekend zijn, maar ook met belangrijke innovaties en mogelijkheden die tien jaar geleden nog niet beschikbaar waren. Bekijk deze innovatieve nieuwe functies die beschikbaar zijn met Windows 10 op een nieuw apparaat:

 • Nieuwere pc-hardware die sneller, capabeler en meer compatibel is met de nieuwste industriële technologie.
 • Om u te helpen uw apparaat te beveiligen, kunt u profiteren van de nieuwste beveiligingsmogelijkheden:
  • Ontvang ingebouwde beveiliging zonder extra kosten. Uw Windows-apparaat wordt geleverd met ingebouwde beveiligingsfuncties, waaronder firewall en internetbeveiliging om u te beschermen tegen virussen, malware en ransomware.
  • Meld u drie keer sneller aan en vergeet uw wachtwoord.4 Gebruik gewoon uw gezicht of vingerafdruk om uw computer veilig en onmiddellijk te ontgrendelen.2
 • Geniet van een nieuwe manier om gebruik te maken van Windows buiten je muis en toetsenbord. De meesten van ons zijn bekend met touchscreens op onze telefoons, en nu hebben veel nieuwe pc's een touchscreen op een nieuwe Windows 10-computer. Met het touchscreen kunt u ook pentechnologie gebruiken om documenten en websites te schrijven en te markeren. Met touchscreens en pennen kunt u inzoomen, uitzoomen, snel scrollen en documenten ondertekenen.
 • De Foto's-app organiseert en tagt uw foto's automatisch. Zoeken naar foto's is eenvoudig en leuk. Op zoek naar foto's die u op het strand heeft gemaakt? Typ gewoon 'strand' in de zoekbalk en al uw strandfoto's verschijnen.

Meer redenen nodig? Bekijk de lijst met functies die beschikbaar zijn met Windows 10.

Hoe is de beveiliging op Windows 10 beter dan die op Windows 7?

Windows 10 is de veiligste Windows ooit gebouwd, met uitgebreide end-to-end beveiliging die betrekking heeft op antivirus, firewall, internetbeveiliging en meer. Dit betekent meer beveiligingsfuncties, dashboarddisplays en voortdurende updates 3 om te helpen beschermen tegen toekomstige bedreigingen - allemaal ingebouwd zonder extra kosten.

Welke versie van Windows 10 is geschikt voor mij?

Er zijn meerdere versies van Windows 10, dus of uw pc nu voor persoonlijk, professioneel of educatief gebruik is, er is een perfecte match voor u.

Windows 10 Home is het perfecte besturingssysteem voor persoonlijk en huishoudelijk gebruik, terwijl Windows 10 Pro alle bekende functies van Windows 10 Home biedt, plus extra functies zoals BitLocker, desktopverbinding op afstand en deelnemen aan domein om professionals te ondersteunen.

Voor personen die op zoek zijn naar verbeterde beveiliging en prestaties in en buiten het kantoor, is er Windows 10 in S-modus. Windows 10 in S-modus zorgt ervoor dat u dag in dag uit snel en veiliger blijft werken, door alleen geverifieerde apps uit de Microsoft Store te gebruiken.

Hoe breng ik mijn persoonlijke bestanden over naar een nieuwe computer?

Het is gemakkelijk om uw bestanden en foto's naar een nieuwe pc te brengen met behulp van OneDrive, een cloudopslagservice. Met internettoegang en een paar klikken kunt u online een back-up van uw bestanden in de cloud maken en deze beschermen en vervolgens, wanneer u klaar bent, synchroniseren met een nieuwe pc. Door de bestanden tussen uw nieuwe pc en de cloud te synchroniseren, kunt u bestanden lokaal opslaan voor offline gebruik wanneer u geen internettoegang hebt, evenals op de OneDrive-service in de cloud waar u ze kunt herstellen als er iets gebeurt. OneDrive kan de twee versies automatisch gesynchroniseerd houden terwijl er wijzigingen worden aangebracht.

Opmerking: deze instructies zijn bedoeld voor gebruikers van Windows 7. De OneDrive-client werd geleverd met Windows 8, zodat gebruikers met Windows 8- en 8.1-apparaten dezelfde instructies kunnen gebruiken, maar het gedeelte over het installeren van de app kunnen overslaan.

Als OneDrive niet het beste bij u past, kunt u een externe harde schijf of de functie Windows Backup & Restore gebruiken. Ga naar aka.ms/MoveToWindows10 om te leren hoe.

Kan ik mijn snelkoppelingen en IE-favorieten naar een nieuwe pc verplaatsen?

Als u verhuist naar een nieuwe Windows 10-pc, kunt u eenvoudig uw favorieten voor Internet Explorer met u meenemen. Deze instructies helpen u bij het verplaatsen van IE-favorieten naar Microsoft Edge, de snellere, veiligere manier om dingen op het internet te doen. Windows 10 wordt nog steeds geleverd met de Internet Explorer 11 browser die u waarschijnlijk kent. Het bevat echter ook Microsoft Edge, de veiligere, snellere browser die speciaal is ontworpen voor Windows 10.

Ondersteunt Windows 10 het gebruik van een digitale pen of stylus?

Ja. Windows 10 beschikt over onze innovatieve en responsieve Windows Ink-technologie waarmee u een pen krijgt die net zo snel stroomt als uw ideeën. Teken, maak aantekeningen, navigeer en doodle: benut uw creatieve potentieel en verhoog de productiviteit met Windows Ink. Windows Ink is alleen beschikbaar op tablets en pc's die de pen ondersteunen. De digitale pen is mogelijk afzonderlijk verkrijgbaar.

Hoe log ik in op Windows 10 zonder wachtwoord?

Ontgrendel uw Windows 10-apparaat met onze wachtwoordvrije aanmeldmogelijkheid, Windows Hello. Gebruik uw gezicht, vingerafdruk of bijbehorend apparaat2 om uw Windows 10-computer op de snelste en veiligste manier te ontgrendelen. Op apparaten die Windows Hello ondersteunen, kunnen gebruikers het inlogscherm automatisch voorbijgaan zonder een wachtwoord te typen.

Welke invloed heeft het einde van de ondersteuning voor Windows 7 op mijn Microsoft Office-apps?

Uw ervaring kan verschillen, afhankelijk van de Office-versie die u gebruikt. Voor meer informatie, zie einde ondersteuning van Windows 7 en Office.

 1. Bron: Microsoft klantgebruik & tevredenheidsprogramma – US FY18 (Q1-Q4)
 2. Windows Hello vereist gespecialiseerde hardware, waaronder een apparaat dat Windows Hello ondersteunt, vingerafdruklezer, verlichte IR-sensor of andere biometrische sensoren en ondersteunde apparaten.
 3. Voor de ondersteunde levensduur van het apparaat.
 4. Gebaseerd op gemiddelde tijdsvergelijking tussen het typen van een wachtwoord en het detecteren van een gezicht of vingerafdruk voor authenticatie.

Wij gebruiken cookies om u een betere service te bieden. Ga door met browsen als u hier tevreden mee bent, of lees ons privacybeleid hier.