Deze pagina biedt algemene informatie over een bepaalde categorie. Druk op de knop Help voor informatie over specifieke producten () aan de rechterkant van de configurator.

Grafische kaart
De grafische kaart is een van de belangrijkste onderdelen van een hoogwaardige computer. Het is nog niet zo eenvoudig om de juiste grafische kaart voor jouw systeem te bepalen.

Je moet er niet alleen op letten dat je een grafische kaart kiest met voldoende geheugen, maar er ook voor zorgen dat je kiest voor een grafische kaart met een krachtige GPU (graphics processing unit). Daar komt bij dat je kunt kiezen voor twee grafische kaarten voor je computer. Op deze manier kunnen gamers tot wel twee keer zoveel rekenkracht realiseren door twee identieke grafische kaarten te combineren. Dat staat garant voor de ultieme gaming-ervaring!

Wanneer je op zoek gaat naar een grafische kaart die aansluit bij je computerbehoeften, houd dan rekening met de GPU-prestaties, het dedicated geheugen en ook of twee grafische kaarten met mindere specificaties samen wellicht beter presteren en goedkoper zijn dan één nieuwer model!

Om te kunnen bepalen welke grafische kaart het beste bij jou en je budget past, kan het waardevol zijn de website van de fabrikant te bezoeken. Daar vind je meer informatie en gedetailleerde specificaties:

www.amd.com

www.nvidia.com

Poorten & terminologie

HDMIDe afkorting HDMI staat voor High-Definition-Multimedia-Interface. HDMI is ontwikkeld om niet-gecomprimeerde digitale audio- en videosignalen vanuit de zender (bijv. grafische kaart) over te dragen aan de ontvanger (bijv. je monitor). Voor iedere HD-computer is een HDMI-interface onontbeerlijk, omdat deze interface een digitaal signaal van ongeëvenaarde kwaliteit verstuurt naar je tv/monitor. De interface brengt bovendien het audiosignaal over, waardoor je minder kabels nodig hebt.

DisplayPortDisplayPort is de eerste beeldscherminterface die gegevens in pakketvorm overdraagt. Dit is een vorm van digitale communicatie die je ook terugziet bij technologieën zoals ethernet, USB, en PCI Express. Dit maakt zowel interne als externe beeldschermverbindingen mogelijk en, in tegenstelling tot legacy-standaarden waarbij differentiële paren worden ingezet om een kloksignaal bij iedere output te verzenden, is het protocol DisplayPort gebaseerd op kleine pakketjes met gegevens die we micro packets noemen. Met deze pakketjes kan het kloksignaal worden ingebed in de gegevensstroom, waardoor hogere resoluties mogelijk zijn met minder pins.

DVIDVI (Digital Visual Interface) is een digitale aansluiting voor een digitale monitor. Een grafische kaart met DVI stelt de gebruiker in staat te kiezen tussen een standaard VGA-monitor (via een adapter) of een digitale monitor via de DVI-aansluiting.


NVIDIA SLI-technologie

Computerliefhebbers en professionals zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de prestaties van hun pc te verbeteren. Met de doorbraaktechnologie van het NVIDIA 3D-platform is dat nu mogelijk. De technologie NVIDIA® SLI™ (Scalable Link Interface) vormt een revolutionaire benadering van schaalbaarheid en biedt sterk verbeterde prestaties. NVIDIA SLI maakt gebruik van de extra bandbreedte van de busarchitectuur van PCI Express™. De technologieën van NVIDIA SLI zijn naadloos te integreren en leveren ongekende pc-prestaties. Afhankelijk van de toepassing kan NVIDIA SLI zelfs wel 2x beter presteren dan een enkelvoudige GPU-configuratie en op die manier een ongeëvenaarde gaming-ervaring realiseren.

Om gebruik te kunnen maken van deze SLI-technologie is het van belang dat je twee identieke en SLI-compatibele grafische kaarten voor je systeem uitkiest. D.w.z. dat je geen twee verschillende grafische kaarten in je computer kunt gebruiken. SLI-technologie is alleen beschikbaar voor geselecteerde systemen waarbij je twee grafische kaarten kunt inbouwen en functioneert niet in combinatie met grafische kaarten van ATI.

De voordelen van SLI-technologie:

  • Tot wel twee keer zo veel vermogen tijdens het gamen - de ultieme game-ervaring!

  • Ondersteunt tot wel 4 monitoren - perfect voor financiële toepassingen/beleggen, enz.

AMD Crossfire Technology

De technologie AMD CrossFire™ is het ultieme multi-GPU gaming-platform voor ongekende prestaties. Met AMD CrossFire™ krijgt je computer een onvoorstelbaar gaming-vermogen. Deze technologie benut de kracht van twee of meer afzonderlijke grafische kaarten die parallel worden ingezet. Op deze manier worden de prestaties op gaming-gebied aanzienlijk verbeterd.1 Grafische kaarten voorzien met de technologie AMD CrossFire™ zijn verkrijgbaar voor praktisch ieder budget. Omdat je de flexibiliteit hebt twee, drie of zelfs vier GPU's te combineren, biedt de technologie van AMD CrossFire™ de perfecte oplossing voor gamers die het uiterste vergen van hun computer.

Extreme prestaties

Wanneer je de intelligente software-algoritmes van het softwarepakket AMD Catalyst™ combineert met de dedicated schaalbaarheidslogica die huist in elk van de grafische AMD-processoren, zal een gaming rig voorzien van de technologie van AMD CrossFire™ de prestaties van een systeem met slechts een enkele grafische kaart meerdere malen evenaren.2,3 Met deze ongekende prestaties kun jij een imperium opbouwen, pole position innemen en je manschappen in leven houden.

Bekijk het tot in de kleinste details

Laat andere mensen zich maar druk maken over de beste instellingen en optimale resoluties. De grafische processoren van Multiple AMD Radeon™ geven jou en je systeem het vermogen iedere game te ervaren zoals de maker ervan heeft bedoeld: in extreme high definition, met haarscherpe helderheid en consequente details.

De voordelen van Crossfire-technologie:

  • Tot wel twee keer zo veel rekenkracht tijdens het gamen - de ultieme gaming-ervaring!

  • Ondersteunt tot wel 4 monitors - perfect voor financiële dienstverlening/beleggen, enz.