Deze pagina biedt algemene informatie over een bepaalde categorie. Druk op de knop Help voor informatie over specifieke producten () aan de rechterkant van de configurator.

Voeding
De PSU (Power Supply Unit) is de voeding van je computer. De gemiddelde voeding heeft een vermogen van 350W tot 1000W (of meer). Tijdens het configureren van je computer controleren we automatisch of de voeding die je hebt geselecteerd voldoende is voor de onderdelen die je hebt toegevoegd aan je configuratie. We stellen je ervan op de hoogte als we vermoeden dat je keuze problemen kan opleveren.

Gebruik de volgende verbruiksinformatie over onze onderdelen om de juiste keuze te maken:OnderdeelVermogen
110W
RAM5W (Per Stick)
Instapmodel grafische kaart50W
Grafische kaart voor gemiddeld gebruik100W
Hoogwaardige grafische kaart200W
Harde schijvenIeder 25W
Optische schijvenIeder 30W
PCI-kaarten (bijv. draadloos netwerkkaart)7W (per kaart)
Moederbord40W
Koelventilators10W
Floppy, toetsenbord & muis10W


Zoals je ziet, is het minimaal benodigd vermogen voor een desktopcomputer ongeveer 350W, voor eenvoudige rekenkracht. Ben je bereid net iets meer te betalen, dan kun je meer vermogen toevoegen, kiezen voor een stiller koelsysteem of modulaire bedrading.

Een veelgestelde vraag

V. Ik denk dat ik een behoorlijk krachtige voeding nodig heb en in de winkel zag ik voor 25 tot 35 euro een model van 600W of hoger. Waarom zijn jullie voedingen duurder?™

A. Er zijn geen vaste regels die aangeven hoe je het vermogen van een voeding moet bepalen en de meeste mensen gaan ervan uit dat meer vermogen altijd beter is. Het nominale vermogen van de voedingen die wij aanbieden is het ware, constante uitgangsvermogen, niet het piekvermogen. (Piekvermogen is het vermogen dat een voeding bij piekbelasting slechts een paar seconden kan vasthouden). We noemen geen merknamen, maar als je in de winkels op zoek gaat naar een voeding, vind je producten die 600W of zelfs 700W beloven voor een prijs van ongeveer 25 euro, maar wees gewaarschuwd - dit zijn zeer waarschijnlijk voedingen die zijn beoordeeld op het piekvermogen en niet op het constante uitgangsvermogen. Sommige van deze voedingen kunnen dit piekvermogen niet eens waarmaken. Voor een voeding van 600W of hoger, met een constant uitgangsvermogen, waarbij gebruik is gemaakt van betrouwbare onderdelen, betaal je minstens 60 euro.

Onze hoogwaardige voedingen (zelfs als deze een vermogen hebben van slechts 400W - 500W) zijn uitvoerig getest en beproefd, en zorgen voor een gegarandeerd constante toevoer van kwaliteitsvermogen. Fabrikanten van onderdelen, zoals grafische kaarten, overdrijven meestal de voedingsspecificaties van hun kaarten om op die manier de voedingsfabrikant in te dekken, die het piekvermogen in plaats van het constante uitgangsvermogen heeft vermeld op het etiket.