Deze pagina biedt algemene informatie over een bepaalde categorie. Druk op de knop Help voor informatie over specifieke producten () aan de rechterkant van de configurator.

Monitor
Op onze website bieden we verschillende soorten flatscreen-beeldschermen aan. Een beeldscherm vervaardigd met TFT-technologie (thin-film transistor) is een LCD-scherm (liquid crystal display). Nieuwere flatscreens gebruiken achtergrondverlichting op basis van led's in plaats van CCFL. Hierdoor gaan ze langer mee en verbruiken ze minder stroom. Een flatscreen is slechts een paar centimeter dik. Vergelijk dat maar eens met de oudere CRT-monitors die heel veel ruimte nodig hebben voor de buizen voor het beeldscherm.


HDMIHDMI staat voor High-Definition-Multimedia-Interface en is ontwikkeld om niet gecomprimeerde digitale audio- en videosignalen van de zender (bijv. de grafische kaart) naar de ontvanger (bijv. monitor) over te dragen. Voor iedere HD-computer is een HDMI-interface onontbeerlijk, omdat deze interface een digitaal signaal van ongeëvenaarde kwaliteit verstuurt naar je tv/monitor. De interface brengt bovendien het audiosignaal over, waardoor je minder kabels nodig hebt.

DisplayPortDisplayPort is de eerste beeldscherminterface die gegevens in pakketvorm overdraagt. Dit is een vorm van digitale communicatie die je ook terugziet bij technologieën zoals ethernet, USB en PCI Express. Dit maakt zowel interne als externe beeldschermverbindingen mogelijk en, in tegenstelling tot legacy-standaarden waarbij differentiële paren worden ingezet om een kloksignaal bij iedere output te verzenden, is het protocol DisplayPort gebaseerd op kleine pakketjes met gegevens die we micro packets noemen. Met deze pakketjes kan het kloksignaal worden ingebed in de gegevensstroom, waardoor hogere resoluties mogelijk zijn met minder pins.

DVIDVI (Digital Visual Interface) is een digitale aansluiting voor een digitale monitor. Een grafische kaart met DVI stelt de gebruiker in staat te kiezen tussen een standaard VGA-monitor (via een adapter) of een digitale monitor via de DVI-aansluiting.

REACTIETIJD

De reactietijd geeft aan hoe lang het duurt voordat een beeldscherm het beeld op het scherm heeft omgezet naar een nieuw beeld. Een monitor met een korte reactietijd levert betere prestaties en heeft een betere beeldkwaliteit.

RESOLUTIE

Resolutie is de algemene maatstaf voor de hoeveelheid informatie op een beeldscherm. De resolutie wordt meestal omschreven als het product van twee getallen (bijv. 1920 x 1080). Deze getallen staan voor het aantal pixels dat horizontaal wordt weergegeven op het beeldscherm, vermenigvuldigd met het aantal pixels dat verticaal wordt weergegeven op het beeldscherm.

Hoe groter het getal, hoe beter, want dit geeft aan dat er meer details worden weergegeven op het beeldscherm. Als we de resolutie van 1600 x 900 verhogen naar 1920 x 1080, resulteert dit in een verbeterde beeldkwaliteit, maar gaat dit meestal wel ten koste van het aantal frame rates (beelden per seconde).