Deze pagina biedt algemene informatie over een bepaalde categorie. Druk op de knop Help voor informatie over specifieke producten () aan de rechterkant van de configurator.

1e Storage Drive
Op de harde schijf wordt alle informatie op je computer bewaard.

Onze harde schijven zijn van gerenommeerde merken: Toshiba, Seagate, Hitachi, HGST of Western Digital. Tenzij het merk specifiek wordt vermeld, kunnen we niet met zekerheid melden welk merk harde schijf er in jouw nieuwe computer wordt geplaatst.

In de afgelopen jaren zijn Solid State Drives (SSD) steeds populairder geworden, omdat ze goedkoper zijn geworden en betere prestaties leveren. Solid State Drives zijn veel sneller dan harde schijven, verbruiken minder stroom, blijven koeler en zijn stiller, bevatten geen bewegende onderdelen en zijn derhalve duurzamer en crashen minder snel. Wil je meer informatie? Klik dan hier

Om te kunnen bepalen welke capaciteit je harde schijf nodig heeft, zal je een inschatting moeten maken van de hoeveelheid programma's en games die je van plan bent te installeren, en de grootte van de andere gegevens zoals muziek en films die je op je computer wil bewaren.

Het technische verhaal...

Een byte is de kleinste maat waarin je informatie op de computer kunt opslaan:

1.024 Byte = 1 Kilobyte (KB)
1.024 Kilobyte (KB) = 1 Megabyte (MB)
1.073.741.824 Bytes = 1 Gigabyte (GB)
1 Gigabyte (GB) = 1.024 Megabyte (MB)
1 Terabyte (TB) = 1.024 Gigabyte (GB)

Om Windows 10 zonder problemen te kunnen installeren op je computer, heb je tenminste 20 gigabyte (GB) aan vrije ruimte nodig.

De meeste programma's hebben zo'n 5 tot 500 megabyte nodig, maar grote computergames kunnen wel een aantal gigabyte aan vrije ruimte nodig hebben.

RPM

RPM (Revolutions Per Minute) is de snelheid waarmee je harde schijf ronddraait. Hoe meer wentelingen per minuut een harde schijf maakt, hoe meer gegevens de schijf kan kopiëren/verplaatsen in een bepaalde tijd. Een harde schijf van 7.200rpm kan gegevens sneller kopiëren/verplaatsen dan een harde schijf met 5.400rpm.

Zie ook:
RAID