Deze pagina biedt algemene informatie over een bepaalde categorie. Druk op de knop Help voor informatie over specifieke producten () aan de rechterkant van de configurator.

DVD/BLU-RAY-station
De optische schijven die wij momenteel aanbieden, worden vervaardigd door LG, Liteon of Samsung. Deze harde schijven zijn leverbaar in zilver (voor een zilveren behuizing), zwart (voor een zwarte behuizing) of beige (voor een beige behuizing).

DVD-brander

Een dvd-brander is een optische schijf waarmee je dvd's kunt afspelen, branden en herschrijven. Met dit apparaat kun je ook cd's afspelen, branden en herschrijven. Allerlei typen dvd-branders zijn verkrijgbaar. Een aantal daarvan kan het bestandsformaat DVD-RAM en het bestandsformaat + en - lezen en schrijven.

BD-ROM

Een BD-ROM is een optische schijf waarmee je zowel cd's, dvd's en blu-raydiscs kunt afspelen. Als je geen BD-ROM-schijf in je computer hebt, kun je geen blu-rayfilms kijken of blu-raydics afspelen.

BLU-RAY-brander

Een blu-ray-ROM/-brander, ook wel een Blu-ray Disc (BD) genoemd, is een schijf waarmee je blu-raydiscs kunt lezen (BD-ROM) en/of branden (BD-R). Dit formaat is ontwikkeld om het opnemen, herschrijven en afspelen van high-definition video (HD) mogelijk te maken en grote hoeveelheden gegevens op te slaan. Het biedt meer dan vijf keer zo veel opslagcapaciteit dan traditionele dvd's en hiermee kun je tot wel 25GB aan gegevens op een enkelvoudige disc en 50GB aan gegevens op een dual-layerdisc bewaren. Blu-rayschijven kunnen bovendien dvd's en cd's afspelen, branden en herschrijven.

Ga voor meer informatie over blu-ray naar: https://www.bluray.com/faq/#bluray