Hierbij introduceren wij Windows 11

Een nieuwe Windows-ervaring die jou dichter tot jouw dierbaren en favoriete activiteiten brengt.

Nu configureren
Game Pass
FAQ

Een nieuw perspectief met PCSpecialist en Windows 11

Windows 11 biedt een kalme en creatieve ruimte waar jij je passies aan de hand van een nieuwe ervaring kunt nastreven. Van een vernieuwd Startmenu tot nieuwe manieren om in contact te komen met jouw favoriete mensen, nieuws, games en inhoud, Windows 11 is de plek om na te denken, jezelf uit te drukken en op een natuurlijke manier te creëren.

Maximaliseer je productiviteit

Krijg toegang tot de apps die je nodig hebt, blijf georganiseerd en navigeer eenvoudig met tools zoals Snap-layouts en meerdere desktops.

Nieuwe manieren om contact te leggen

Maak direct vanaf je desktop contact met de mensen waar jij om geeft dankzij Microsoft Teams. Bel of chat de hele dag lang gratis, welk toestel zij ook gebruiken.1

Jouw content, door jou gecreëerd

Met Microsoft Edge en een groot aantal Widgets waaruit je kunt kiezen blijf je met gemak op de hoogte van het nieuws, de informatie en het entertainment dat voor jou het belangrijkst is.2 In de nieuwe Microsoft Store vind je op eenvoudige wijze de apps die je nodig hebt en de programma's waarnaar je graag kijkt.

Speeltijd. Altijd.

Windows 11 tilt gamen naar een volledig nieuw niveau met grafische capaciteiten die de werkelijkheid evenaren.4 Ontdek je volgende favoriete game met Xbox Game Pass, waarmee je toegang krijgt tot meer dan 100 hoogwaardige games (lidmaatschap apart verkrijgbaar).3

Ontdek meer

Windows 11 met PCSpecialist

Bouw jouw volgende droomsysteem vandaag nog met PCSpecialist. Configureer met Windows 11 en ervaar een nieuw Windows dat jou nader tot de mensen en dingen brengt waar jij van houdt.

Shop voor een nieuwe PC

Windows 11 is nu beschikbaar op ons algemene assortiment aan configurators. Shop nu en bouw jouw persoonlijke PC met PCSpecialist of kijk eens naar onze aanbevolen specificaties hieronder!

Shop nu

Aanbevolen specificaties

Cobalt Elite

Cobalt-Elite

Vanaf €1.230 incl. btw en bezorging.

 • Intel® Core™ i5-10600K
 • GIGABYTE B560M DS3H V2 (rev. 1.0)
 • 8 GB Corsair VENGEANCE 2400 MHz
 • 6 GB GEFORCE GTX 1660 SUPER
 • 256 GB PCS SSD

Fusion XT

Fusion-XT

Vanaf €1.780 incl. btw en bezorging.

 • AMD Ryzen 5 5600X
 • GIGABYTE X570S UD
 • 16 GB Corsair VENGEANCE 3200 MHz
 • 12 GB GEFORCE RTX 3060
 • 2 TB SEAGATE BARRACUDA HDD

Cobalt Pro

Cobalt-Pro

Vanaf €2.420 incl. btw en bezorging.

 • Intel® Core™ i7-10700KF
 • GIGABYTE Z590 AORUS Master
 • 16 GB Corsair VENGEANCE RGB PRO 3200 MHz
 • 12GB AMD RADEON™ RX 6700 XT
 • 2 TB SEAGATE BARRACUDA HDD

COBALT ULTRA

COBALT-ULTRA

Vanaf €2.660 incl. btw en bezorging.

 • Intel® Core™ i9-11900K
 • GIGABYTE Z590 AORUS Master
 • 16 GB Corsair VENGEANCE RGB PRO 3200 MHz
 • 8 GB GEFORCE RTX 3070 Ti
 • 1 TB SEAGATE BARRACUDA HDD

FUSION ULTRA

FUSION-ULTRA

Vanaf €3.970 incl. btw en bezorging.

 • AMD Ryzen 9 5900X
 • GIGABYTE X570S UD
 • 32 GB Corsair VENGEANCE RGB PRO 3200 MHz
 • 24 GB GEFORCE RTX 3090
 • 2 TB SEAGATE BARRACUDA HDD

Fusion Goliath

Fusion-Goliath

Vanaf €4.120 incl. btw en bezorging.

 • AMD Ryzen 9 5950X
 • GIGABYTE X570S UD
 • 16 GB Corsair VENGEANCE RGB PRO 3200 MHz
 • 24 GB GEFORCE RTX 3090
 • 2 TB SEAGATE BARRACUDA HDD

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Windows 10 en Windows 11?

Windows 11 heeft alle kracht en veiligheid van Windows 10, maar dan met een vernieuwd en opgefrist uiterlijk. Het bevat ook nieuwe tools, geluiden en apps. Elk detail is in overweging genomen. Dit alles komt samen om jou een verfrissende ervaring op je PC te bieden.

Wanneer kan ik een PC kopen waar Windows 11 al op geïnstalleerd staat?

PC's waar Windows 11 al op geïnstalleerd staat zijn verkrijgbaar vanaf 5 oktober 2021.

Ik wil nu een PC kopen. Kan ik de nieuwe Windows later nog installeren?

De meeste Windows 10-PC's die momenteel worden verkocht kunnen worden geüpgraded naar de nieuwe Windows. Voordat een PC naar de nieuwe Windows kan worden geüpgraded, moet deze voldoen aan de minimale hardwarevereisten. Daarnaast is specifieke hardware vereist voor bepaalde functionaliteiten, die je hier kunt vinden. De laatste hand wordt nog gelegd aan de uitrol van de upgrade, maar volgens de planning zal deze eind 2021 van start gaan en doorlopen tot in 2022. Het specifieke moment zal verschillen per apparaat.

Hoe weet ik of de nieuwe Windows 10-PC die ik overweeg voldoet aan de minimale vereisten?

Hier kun je op een paar manieren achterkomen. Als je momenteel naar een nieuwe PC zoekt, zoek dan naar 'Gratis upgraden naar Windows 1' op de configuratiepagina. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met PCSpecialist.

Wanneer zal ik mijn Windows 10-apparaat kunnen upgraden naar Windows 11?

Als jouw huidige Windows 10-PC Windows 10 20H1 of hoger draait en voldoet aan de minimale hardwarespecificaties, kun je upgraden naar Windows 11. De laatste hand wordt nog gelegd aan het uitrolplan van de upgrade, maar voor de meeste apparaten die nu in gebruik zijn verwachten we dat dit ergens begin 2022 gaat gebeuren. Niet alle Windows 10-PC's die in aanmerking komen voor een upgrade zullen op hetzelfde moment het aanbod krijgen om te upgraden. Om te zien of jouw PC in aanmerking komt voor een upgrade, ga je naar de specificaties die je hier kunt vinden. Zodra de uitrol van de upgrade is gestart, kun je controleren of deze klaar is voor jouw toestel door naar Instellingen/Windows Updates te gaan. Vergelijkbaar met de manier waarop eindgebruikers een melding krijgen wanneer updates beschikbaar zijn in Windows 10, zullen eindgebruikers in de meldingsgebieden van de taakbalk rechtsonder een indicatie te zien krijgen dat de upgrade beschikbaar is. Meer informatie over hoe dit wordt gepresenteerd zal later beschikbaar worden. Aanvullende desktopnotificatie-opties kunnen ook op een later moment worden toegevoegd.

Wat zijn de minimale hardwarevereisten voor Windows 11?

De minimale hardwarevereisten zijn hier te vinden.

Hoe weet ik of mijn huidige Windows 10-PC voldoet aan de hardwarevereisten voor Windows 11?

Als je wilt weten of jouw huidige PC aan de minimumvereisten voldoet, kun je de minimale specificaties hier vinden.

Wat als mijn PC niet voldoet aan de minimale hardwarespecificaties? Kan ik Windows 10 dan blijven gebruiken?

Ja! Windows 10 blijft een geweldige versie van Windows. Microsoft heeft aangegeven Windows 10 te blijven ondersteunen tot 14 oktober 2025.

Hoe weet ik wanneer de upgrade klaarstaat voor mijn Windows 10-PC?

Upgrades naar Windows 11 worden voor het eerst uitgebracht eind 2021 en dit zal doorgaan tot in 2022. In deze periode zullen we achter de schermen testen en validaties uitvoeren voor jouw specifieke PC. Windows Update zal een indicatie geven of en wanneer jouw PC in aanmerking komt. Je kunt dit controleren door naar Instellingen/Windows Update te gaan. Vergelijkbaar met de manier waarop eindgebruikers een melding krijgen wanneer updates beschikbaar zijn in Windows 10, zullen eindgebruikers in de meldingsgebieden van de taakbalk rechtsonder een indicatie te zien krijgen dat de upgrade beschikbaar is. Meer informatie over hoe dit wordt gepresenteerd zal later beschikbaar worden. Aanvullende desktopnotificatie-opties kunnen ook op een later moment worden toegevoegd.

Hoeveel kost het om van Windows 10 naar Windows 11 te upgraden?

Dat is gratis. Maar alleen Windows 10-PC's waarop Windows 10 20H1 of later draait en die aan de minimale hardwarespecificaties voldoen, kunnen upgraden. Je kunt controleren of je de nieuwste updates voor Windows 10 hebt door naar Instellingen/Windows Update te gaan.

Hoelang blijft het aanbod voor de gratis upgrade gelden?

Het aanbod voor de gratis upgrade heeft geen specifieke einddatum voor systemen die in aanmerking komen. Windows behoudt zich echter het recht voor om de ondersteuning voor het gratis aanbod op een gegeven moment te beëindigen. Deze einddatum zal niet eerder zijn dan één jaar na de algemene beschikbaarheid.

Wat is een upgrade versus een update?

Een update kan bestaan uit bug- en beveiligingsfixes en nieuwe functionaliteiten in een versie van Windows. Deze worden gewoonlijk gedurende het jaar uitgebracht. Een upgrade is wanneer je van versie wisselt, bijvoorbeeld wanneer je overstapt van Windows 10 naar Windows 11. Of wanneer je van editie wisselt, van Windows Home naar Windows Pro.

Kan ik Windows 10 blijven gebruiken?

Ja. Je hoeft niet naar Windows 11 te upgraden. Microsoft blijft Windows 10 ondersteunen tot 14 oktober 2025.

Neemt Windows 11 meer ruimte in op mijn computer dan Windows 10?

Nee. Windows 10 en Windows 11 nemen ongeveer dezelfde hoeveelheid schijfruimte in beslag. Tijdens het upgradeproces is echter wel extra ruimte vereist. Windows ruimt deze extra schijfruimte circa tien dagen na het voltooien van de upgrade vanzelf op.

Is Windows 11 een vervanging voor Windows 10?

Windows 11 is de nieuwste versie van Windows. We blijven Windows 10 echter ondersteunen tot oktober 2025.

Wat gebeurt er met mijn bestanden als ik upgrade naar Windows 11?

Al je bestanden en gegevens worden standaard overgezet. We raden echter wel aan om je bestanden te back-uppen voordat je Windows 11 installeert. Kom hier meer te weten over OneDrive-folderback-ups voor de PC.

Kan ik na de upgrade terugkeren naar Windows 10 als ik Windows 11 niet fijn vindt?

Ja. Nadat je de Windows 11-upgrade hebt geïnstalleerd, is er een periode van 10 dagen waarin je kunt teruggaan naar Windows 10 met behoud van de bestanden en gegevens die je hebt meegenomen. Na die 10 dagen moet je een back-up maken van je gegevens en een "schone installatie" uitvoeren om terug te gaan naar Windows 10.

Hoeveel tijd kost het om Windows 11 te installeren?

Het downloaden en installeren van Windows 10 zal waarschijnlijk langer duren dan een typische Windows 10-update. Je kunt uw PC tijdens het downloaden blijven gebruiken en dan heb je de optie om de installatie te plannen op een specifiek tijdstip wanneer je niet van plan bent je PC te gebruiken.

Kan ik mijn Windows 10-PC naar Windows 11 upgraden als ik de S-modus gebruik?

Als je PC voldoet aan de minimale hardwarespecificaties, kun je de Windows 10 Home-editie in S-modus upgraden naar de Windows 11 Home-editie in S-modus. Als je Windows 10-PC de Pro-editie in de S-modus draait, moet je de S-modus verlaten om de upgrade naar Windows 11 Pro uit te voeren. De Pro-editie van Windows 11 is niet beschikbaar in de S-modus.

1. Hardware zoals een microfoon en camera is potentieel vereist. Internettoegang vereist, servicekosten kunnen van toepassing zijn.

2. Internettoegang vereist. Servicekosten kunnen van toepassing zijn.

3. Bepaalde functionaliteiten vereisen specifieke hardware, ga hiervoor naar https://www.microsoft.com/windows/windows-11-specifications.

4. De laatste hand wordt nog gelegd aan de uitrol van de upgrade en deze zal volgens de planning eind 2021 van start gaan en doorlopen tot in 2022. Het specifieke moment zal verschillen per apparaat. Bepaalde functionaliteiten vereisen specifieke hardware, ga hiervoor naar https://www.microsoft.com/windows/windows-11-specifications.

5. Internettoegang vereist. Servicekosten kunnen van toepassing zijn. Microsoft-account (MSA) vereist voor gratis 5 GB opslagruimte; extra opslagruimte apart verkrijgbaar tegen bijkomende kosten of bij een Microsoft 365-abonnement.

Wij gebruiken cookies om u een betere service te bieden. Ga door met browsen als u hier tevreden mee bent, of lees ons privacybeleid hier.